Ιρένε Μαραντέϊ

Η Ιρένε Μαραντέϊ γεννήθηκε στη Ρώμη της Ιταλίας και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε κλασικό μπαλλέτο επί 12 χρόνια στη σχολή Γιάννη Μέτση, κλασικό τραγούδι και πιάνο επί 10 χρόνια στο Ωδείο Αθηνών και το Ατενέουμ, γιόγκα επί 10 χρόνια με τη Λήδα Shantala, τελείωσε τη Δραματική Σχολή Αθηνών του Γ. Θεοδοσιάδη, έχει πτυχίο Φιλολογίας από το Πανεπιστήμιο της Ρώμης και πτυχίο Διοίκησης Πολιτιστικών Μονάδων από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Έχει δουλέψει ως ηθοποιός επί 10 χρόνια, ως βοηθός σκηνοθέτη του Δημ.Ποταμίτη και του Βασίλη Παπαβασιλείου και ως τραγουδίστρια σε μπουάτ.

Είναι απόφοιτος Μεθόδου Σίλβα, κατέχει Ρέϊκι β’ βαθμού και πτυχίο υπνωτίστριας (Hypnovision course, Burt Goldman), έχει κάνει ολοκληρωμένη εκπαίδευση Pranic Healing (Βασικό, Προχωρημένο επίπεδο, Πρανική Ψυχοθεραπεία, Πρανική Κρυσταλλοθεραπεία, Ψυχική Αυτοάμυνα, Superbrain yoga, Spiritual business management, Achieving Oneness, Kriyashakti). Ολοκλήρωσε τρίχρονη εκπαίδευση στο τουμπελέκι και στα ζήλια στο τμήμα κρουστών του Μουσείου Λαϊκών και Παραδοσιακών Οργάνων με τη Μαρία Νούσσια.

Ανατολίτικο χορό ξεκίνησε με τη Ρέα τη δεκαετία του ’80. Συνέχισε με τη  Sabah (Άρτεμις Ζαμπίρα), με τη Πέννυ Μπαΐλη, τη Μαρίνα Μπέλμπα και τη Maria Aya, παρακολουθώντας παράλληλα και σεμινάρια επιμόρφωσης με δασκάλους διεθνούς φήμης όπως οι Suha Azar,  Morocco, Λίττα Πέτρου, Ann Ashcroft, Ma Prabhu Erasmia, Suha Azar, Χρυσάνθη Sahar,  Morocco, Ahmed Fakri, Osama Emam, Yelena, Natalia Kuzmina, κ.ά.

Διδάσκει χορό και χορογραφία σε σχολές της Αθήνας (όπως ο Πολυχώρος Shantom, με τον οποίο συνεργάζεται ακόμη) αλλά και στην επαρχία, σε εβδομαδιαία μαθήματα, σεμινάρια και ιδιαίτερα. Σήμερα ετοιμάζει το πρώτο βιβλίο στην Ελλάδα για τον ανατολίτικο χορό.

Κοινοποιήστε: